النتائج 1 إلى 5 من 5

الموضوع: أسئلة و أجوبة في الحاسب

  1. #1
    مهندس
    تاريخ التسجيل
    Oct 2004
    المشاركات
    6

    أسئلة و أجوبة في الحاسب

    السلام عليكم ورحمة لله وبركاتة
    أرجو من أعضاء المنتدى مساعدتي بحل هذة الاسئلة ولكم جزيل الشكر .....................................أرجو الر د سريعا الاختباررررررررررررررررررررررررررر بكرة
    واذا لم تستطيعو حلها اريد ايميل اي شخص يعرف الالكترونيات ليحلها ارججججججججوكم

    1. The parts of a computer include
    a. CPU
    b. memory
    c. input / output
    d. all of the above.

    2. What does a microcomputer use to interface with other systems ?
    a. parallel interface
    b. analog to digital converter
    c. digital to analog converter
    d. all of the above

    3. Which control line do peripherals use to get the computers attention ?
    a. power line
    b. read / write line
    c. interrupt line
    d. clock line

    4. What is a data bus ?
    a. a set of wires which carry bits to or from the processor and memory or peripherals
    b. a large yellow vehicle for carrying datas
    c. a bus carrying addresses
    d. a set of wires for control signals

    5. What are computers used for in instrumentation systems ?
    a. signal processing
    b. sensor , actuator , and display linearization
    c. display formatting
    d. filtering
    e. all of the above

    6. According to the Nyquist sampling theorem a signal must be sampled at
    a. the highest frequency in the signal
    b. at least twice the highest frequency in the signal
    c. less than half the lowest frequency in the signal
    d. more than half the lowest frequency in signal

    7. What advantages does digital signal processing have over analog signal processing ?
    a. digital is more precise
    b. digital doesn`t drift with time and temperature
    c. the same digital hardware can be used in many filters d. all of the above

    8. what advantages does analog signal processing have over digital signal processing ?
    a. analog is always less expensive
    b. the same analog hardware can be used for many filters
    c. analog is sometimes less expensive
    d. high frequency signal can only be filtered with analog filters

    9. What type of memory is used to permanently store programs?
    a. RAM
    b. ROM
    c. MAP
    d. RPM

    10. What type of memory is used to temporarily store data and variables ?
    a. RAM
    b. ROM
    c. MAP
    d. RPM

    11. What distinguishes a computer from a fancy calculator ?
    a. add , subtract , multiply , and divide
    b. stored program
    c. the calculators can read paper tape
    d. digital circuits

    12. What part of the computer does the arithmetic and logic functions ?
    a. peripherals
    b. memory
    c. CPU
    d. address bus

     



    13. Which computer register is the main work register ?
    a. program counter
    b. stack pointer
    c. condition code register
    d. accumulator

    14. A short initialization program is called what kind of program ?
    a. subroutine
    b. boot program
    c. main program
    d. branch

    15. Which register keeps track of program steps ?
    a. program counter
    b. stack pointer
    c. condition code register
    d. accumulator

    16. A programmer uses what type of statements in an assembly language program ?
    a. op codes
    b. mnemonics
    c. machine code

    17. Most microcomputers use how many bits to address memory ?
    a. 1
    b. 16
    c. 4
    d. 6

    18. Most automotive microcomputers use how many bits in arithmetic ?
    a. 1
    b. 6
    c. 4
    d. 8

    19. Which of the following is a short program which ends with an RTS instruction ?
    a. main program
    b. interrupt
    c. boot
    d. subroutione

  2. #2
    مهندس متميز الصورة الرمزية Tech
    تاريخ التسجيل
    Oct 2004
    المشاركات
    318

    افتراضي

    السلام عليكم اخي ؟
    قبل كل شى الاسئلة بسيطة و المفروض انك تبذل بعض الجهد و لو بحثت في النت و في محركات البحث لاستطعت حل اكثرها و لكن يمكن ان تكون مشغول هذه المرة
    سأحاول و على اخواني تصحيحي اذا اخطأت
    1- d

    2- a

    3- c

    4- a

    5- e

    6- b

    7- d

    8- d

    9- b

    10- a

    11- d

    12- c

    13- d

    14- b

    15- a

    16- c

    17- b

    18- d

    19- d

    والله اعلم
    *·~-.¸¸,.-~*اللهم علمنا ما ينفعنا و انفعنا بما علمتنا و زدنا علما*·~-.¸¸,.-~*

  3. #3
    مهندس نشيط الصورة الرمزية PalEng
    تاريخ التسجيل
    Dec 2004
    الدولة
    غزة - فلسطين
    المشاركات
    105

    افتراضي

    بارك الله فيك يا tech والى الامام
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
    حتما سنعود

  4. #4
    من كبار أعضاء الموقع الصورة الرمزية alphamessenger
    تاريخ التسجيل
    Aug 2004
    المشاركات
    877

    افتراضي

    بارك الله فيك أخي Tech،
    حاولت أنا أيضا مع الأسئلة المطروحة لكن لم أخرج بنفس الإجابات في سؤالين، و هما :
    2-d
    5-a

    لكني أثق في إجاباتك أكثر.
    و الله أعلم

  5. #5
    مهندس متميز الصورة الرمزية Tech
    تاريخ التسجيل
    Oct 2004
    المشاركات
    318

    افتراضي

    جزاكم الله خير اخواني على التعليق

    انا غير متأكد من الحل و أعتقد ان اخي الفامسنجر معه الحق

    اخوكم
    *·~-.¸¸,.-~*اللهم علمنا ما ينفعنا و انفعنا بما علمتنا و زدنا علما*·~-.¸¸,.-~*

المواضيع المتشابهه

  1. مركز توزيع الأحمال الكهربائية (2).
    بواسطة OMAR في المنتدى التقنية الكهربائية - Electrical Engineering
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 13-07-2011, 11:57 AM
  2. صيانة الحاسب باللغة العربية(م/اشرف يسن)الدرس (1)
    بواسطة ashraf yassen في المنتدى تقنية الهاردوير والشبكات - Hardware and Networks
    مشاركات: 13
    آخر مشاركة: 13-01-2009, 12:43 AM
  3. الفرق بين علوم الحاسب وهندسة الحاسب
    بواسطة ابو الجنوبي في المنتدى اختيار التخصص الجامعي
    مشاركات: 16
    آخر مشاركة: 09-10-2007, 12:27 AM
  4. كيف يمكننى إصلاح أعطال الحاسب المادية ؟
    بواسطة م/ محمد أحمد زكي في المنتدى تقنية الهاردوير والشبكات - Hardware and Networks
    مشاركات: 14
    آخر مشاركة: 13-01-2006, 11:45 PM
  5. فوائد الحاسب الآلي
    بواسطة kasa911 في المنتدى تقنية الهاردوير والشبكات - Hardware and Networks
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 25-03-2005, 04:28 AM

المفضلات

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •